Informacije za učenike osnovne škole koji su se plasirali na republičko takmičenje iz biologije

12. мај 2015 Vladimir Nikolic Vesti

Takmičenje će biti održano 17. 05. 2015. godine (nedelja)

Spisak učenika 7 i 8. razreda osnovne škole koji su se plasirali na takmičenje nalazi se na linku http://www.dbe.uns.ac.rs/takmicenje a možete ga pogledati i ovde.

Svi učenici treba da ponesu na takmičenje đačku knjižicu u kojoj je zalepljena fotografija učenika overena pečatom škole koja omogućuje njegovu identifikaciju (fotografija učenika osnovne škole ne treba da bude iz mlađih razreda).

Svi učenici takođe treba da ponesu sa sobom na takmičenje Izjavu o raspolaganju ličnim podacima (koje ćemo od svakog učenika uzeti tokom testiranja).

Učenici ostavljaju mobilne telefone pre ulaska na test kod profesora mentora. Tokom testa i vežbe učenici mogu imati samo pribor za pisanje.

Zahtevi na testu i vežbi za učenike 7. i 8. razreda podrazumevaju poznavanje stručne terminologije u obimu datom u važećim udžbenicima (uključujući i za one koji žele da nauče više). Razlog je što su ovo učenici koji pohađaju dodatnu nastavu i čija interesovanja i sposobnosti prevazilaze program redovne nastave.

Raspored prostorija za izradu testa za učenike 7 i 8. razreda osnovne škole možete pogledati ovde.

VREMENSKI TOK REPUBLIČKOG TAKMIČENjA IZ BIOLOGIJE ZA UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE

Ulaz učenika u prostorije za testiranje od 11:15 do 11:55.
Rešavanje testa: 12:00 do 13:00
Raspored prostorija za vežbe i vreme izrade vežbi učenicima će biće dat tokom izrade testa. I test i vežba se rade pod šifrom.

VAŽNA NAPOMENA
Učenici će prepisati rešenje testa u obrazac REŠENjE TESTA na jednoj strani i predati ga komisiji za pregled. Izgded ovog obrasca je sličan REŠENjIMA TESTA koja se nalaze na kraju testova sa prethodnih nivoa takmičenja. Ovo će učenicima biti objašnjeno na početku izrade testa. Molimo nastavnike da i ovo objasne svojim učenicima.
Konačna verzija rešenog testa i vežbe koju učenik predaje komisiji za pregled i ocenjivanje se ispisuju isključivo hemijskom olovkom.
Test koji je rešavao svaki učenik će izneti sa sobom.

Zbog velikog broja plasiranih učenika na takmičenju objektivno nije moguće procenjivati tehniku mikroskopiranja ili bilo kog drugog praktičnog rada. Ocenjivaće se ono što je konačan rezultat vežbe u pisanoj formi.

14:30 do 17:30 Pregledanje testova i vežbi (okvirno vreme). Testovi i vežbe će se pregledati dva puta u cilju veće preciznosti i otklanjanja eventualnih grešaka nakon prvog pregledanja.
17:30 do 19:00 Kompjuterska obrada rezultata (objedinjavanje rezultata testa i vežbe).
19:00 Preliminarni rezultati republičkog takmičenja (okvirno vreme). Rezultati takmičenja će biti postavljeni na linku http://www.dbe.uns.ac.rs/takmicenje i na ulazu Departmana za biologiju i ekologiju.
19:10 do 20:00 Uvid profesora mentora u testove i vežbe svojih učenika.

Podnošenje prigovora na rezultate testa i vežbe 19:10 do 20:00:
Za:
• 7. razred u amfiteatru 1, na Departmanu za biologiju i ekologiju (u prizemlju).
• 8. razred u amfiteatru 2, na Departmanu za biologiju i ekologiju (u prizemlju).
Prigovori se podnose isključivo u pisanoj formi (na obrascu koji će vam biti na raspolaganju u štapanom formi u navedenim prostorijama).
20:00 do 21:30 Razmatranje prigovora (žalbi).
22:00 Konačni rezultati republičkog takmičenja

Comments are currently closed.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/