Pomeranje satnice okružnog takmičenja iz biologije za osnovne škole

11. април 2019 Vladimir Nikolic Vesti

Obaveštenje Srpskog biološkog društva o pomeranju satnice

Okružnog takmičenja iz biologije za osnovne škole

S obzirom da smo dobili pozive iz više opština u Srbiji u vezi poklapanja satnica takmičenja iz biologije i geografije i problema za učenike koji su se plasirali na oba takmičenja, Srpsko biološko društvo se, kao organizator takmičenja iz biologije obratilo Ministarstvu prosvete sa molbom za izmenu satnice za okružno takmičenje 14. aprila 2019. godine. Od Ministarstva prosvete smo dobili odgovor da odobravaju pomeranje početka takmičenja sa 12 na 13 časova, kako bi dali učenicima, nastavnicima i roditeljima mogućnost da na vreme stignu u škole domaćine okružnog takmičenja iz biologije. Nadamo se da ćemo ovim premostiti situaciju koja je nastala, jer smatramo da učenici koji su pokazali izuzetno znanje iz oba predmeta, a posebno iz biologije, ne treba da budu oštećeni.

Napominjemo, međutim, da i pored pomeranja satnice, svaki učenik treba da donese sopstvenu odluku, shodno okolnostima, o učešću na oba takmičenja.

Izmenjenu satnicu takmičenja, zajedno sa svim neophodnim informacijama za okružne komisije, prosledićemo svim Školskim upravama i školama domaćinima Okružnog takmičenja za osnovne škole.

Srpsko biološko društvo

Comments are currently closed.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/