Program za II razred srednje škole iz biologije

11. април 2019 Vladimir Nikolic Vesti

Na 15. sednici Nacionalnog prosvetnog saveta, održanoj 26.marta 2019. godine, jedna od tačaka dnevnog rada bila je i Predlog plana nastave i učenja i program nastave i učenja za drugi razred opšteg srednjeg obrazovanja i vaspitanja.

Ispred ZUOV-a, da daju konkretnija obrazloženja o izradi Plana i programa, prisutne su bile Dejana Subić i Tanja Mišović, kao i koordinatori radnih grupa po predmetima. Ispred Ministarstva prosvete bila je Marija Krneta.

Za plan i program biologije predstavnik Srpskog biološkog društva, koleginica dr Nada Džamić Šepa je predstavila i obrazložila xstav i pismo SBD-a (možete ga preuzeti ovde.

U ovom momentu, od strane Ministarstva, traže se konkretni dokazi za iznete tvrdnje koji treba da obrazlože na sastanku sa predstavnicima ZUOV-a i Ministarstva, a koji će biti zakazan od strane predsednika NPS-a R. Stojkovića u što skorijem roku (u narednih 15 dana). Zamerka nam je bila i to, da do sada nismo dostavili nikakav konkretan predlog, već samo negodovanje.

Plan za biologiju na sednici nije usvojen (odnosno nije ni razmatran za davanje pozitivnog mišljena) i ostavljena nam je mogućnost da svoj predlog Plana i programa obrazložimo na sastanku koji će biti organizovan.

Comments are currently closed.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/